Karácsonyi Gospel Koncert

LogóTöbben kérték tőlem, hogy írjam le a Tűzvonal Alapítvány által 2014.12.13-án szervezett Karácsonyi Gospel Koncert történetét és az ott szerzett tapasztalatokat, hát megteszem. A karácsonyi koncert előtt megrendezett Gospel Gálaestnek épp, hogy vége lett, amikor Isten azt kérte tőlem egy imádságom kapcsán, hogy szervezzek egy újabb gospel estet, egy karácsonyi koncertet. Azt mondtam Istennek, hogy nagyon elfáradtam a gálaest szervezése során és nincsenek munkatársaim, akik segítenének a munkálatokban. Ő erre emlékeztetett azokra a különböző felekezetekből származó, szolgálatkész emberekre, akik ott voltak mellettem és mindenki abban segített, azt csinálta önállóan, amihez legjobban értett. Így állt össze azon az estén egy felekezetközi munkatársi csoport, mint egy tökéletes gépezet.
IMG_0040 IMG_0037 IMG_0015

Isten arra utalt, hogy ha akkor ott, a gálaesten össze tudtak fogni ezek emberek, akkor újra meg tudják tenni. Ez bátorított engem és elkezdtem szervezni a karácsonyi koncertet. Terembérlés, dicsőítő csapat keresése, énekek, diák, próbák az Ökumenikus Gospel Kórussal stb. Persze előkerültek a munkatársak is, akiket Isten ígért. Volt fotós, projektoros, kamerás, dekoros, számítógépes technikai munkatárs és ki tudja, még mi minden. Én pedig hittem, hittem és hittem, hogy Isten meg fogja tölteni a termet olyan emberekkel, akikhez szólni szeretne. De nem csak ez dolgozott bennem, miközben szervezkedtem. Egyre határozottabban éreztem, hogy Isten rendszeresen szeretne ilyen gospel esteket, ezért a karácsonyi koncerttel párhuzamosan elkezdtem kialakítani a “Gospel Est” arculatot és már úgy propagáltam a karácsonyi rendezvényt, mint ezen programsorozat első állomását.
IMG_0082 IMG_0079 IMG_0051

Amikor eljött a kezdés pillanata, lassan de biztosan elkezdett megtelni a terem. Nem tudtam, mire számítsak, hogy hányan fognak eljönni, de azt tudtam, hogy ez Isten rendezvénye és azok az emberek fognak eljönni, akiket Ő elhív és meg akar szólítani ezen az estén. Aki hívő és valamely egyház tagja, az eljöhet feltöltődni, aki pedig nem hívő, az közelebbről megismerheti Isten szeretetét. A terem végül is megtelt és jó légkörben zajlott le az est. A fentiekben említett munkatársi gépezet újra tökéletesen működött. Többek egybehangzó véleménye szerint érezni lehetett Isten jelenlétét, fel lehetett töltődni, új lendületet, új tüzet lehetett kapni. Jó volt ezeket vissza hallani, hiszen pont ez a célja a “Gospel Est” rendezvényeknek és ez volt a célja a Karácsonyi Gospel Koncertnek is. Köszönöm Uram, hogy megtiszteltél minket a jelenléteddel!
IMG_0058 IMG_0043