Hogyan készült “Az Élő Tűz”

Hogyan készült

Egy este amikor imádkoztam éppen, Isten azt mondta nekem, hogy írjak egy könyvet „Az élő tűz” címmel és a cím alatt legyen ott kis betűvel, hogy „Megváltoztatja az életed”. Még a borítót is láttam magam előtt. Egy fehér emberalakot, aki az egyik kezét az ég felé emeli, körülötte pedig lángok vannak. Furcsának találtam ezt az egészet, de miután nem akart tágítani ez a gondolat, azt mondtam Istennek: -Uram! Ha valóban ezt szeretnéd, akkor adj nekem 30 napot. Tudod, milyen elfoglalt vagyok a munkámmal, a hét tagú családunk dolgaival és a Tűzvonal Alapítvány missziós feladataival. Ha 30 napra kiveszel engem ezekből, akkor megírom neked a könyvet ahogy szeretnéd.- Nem emlékszem pontosan, hogy még azon az éjszakán, vagy másnap éjjel történt-e, de arra ébredtem, hogy nem bírok megfordulni az ágyban a derekam miatt. Egyszerűen nem ment, annyira fájt.

Gondoltam, nehogy rosszabb legyen, ezért elmegyek az orvoshoz, hátha tud valamit tenni. Ő egy hónap táppénzre vett és mindenféle kezeléseket írt fel nekem, amelyek mellett minden szabad percemet a könyv írásának és az azért való imádságnak szenteltem. Az írás többé-kevésbé elkészült mire a kezelések végére értem. Nem tudom, miért pont 30 napot kértem Istentől a könyv megírására, hisz az utómunkálatok további két hónapot vettek igénybe, amelyeket már munka mellett végeztem. Ő megadta amit kértem, én pedig teljesítettem amit ígértem. Három hónapig, minden szabadidőmet Istennek erre a kérésére áldoztam. Reggel korán, késő este, nap közben, hétvégén és hétköznap … míg végül elkészült „Az Élő Tűz”. Mindez azért, mert hittem benne, hogy valóban Isten kért meg erre a feladatra és terve van mindezzel.

A könyv ide kattintva megrendelhető.

A könyvvel kapcsolatban azt éreztem, hogy ne bízzam egyetlen kiadóra sem a kiadását, hanem azt is magam végezzem. Utána néztem hát az interneten, hogyan is kell kiadni egy könyvet. Rá kellett döbbennem, hogy ehhez több százezer forint kell, ami nem áll rendelkezésemre. A borító szerkesztése, a több mint 200 oldalnyi anyag lektorálása, helyesírásának és fogalmazásának átellenőrzése, és maga a tördelés, szerkesztése is rengeteg pénzbe kerül. Mondtam Istennek, hogy valamit tennie kell, ha tényleg szeretné ezt a könyvet megjelentetni, mert ez a saját erőmből nem fog menni. Néhány nap múlva Bóta Noémi személyében jelentkezett egy számítógépes grafikus, aki ingyen vállalta, hogy elkészíti a borítót azok alapján az elképzelések alapján, melyeket Isten nekem mutatott. Ezt követően egy régi magyar tanárom elvállalta szintén ingyen, hogy segít nyelvtanilag átnézni az egész anyagot. Én pedig némi kínlódás után a számítógép előtt ülve rájöttem, hogyan kell kiszerkeszteni az oldalakat, a szöveget, hogy jól nézzen ki. Isten kirendelt mindent, hogy csökkentsük a kiadási költségeket és nagyon hálás vagyok Neki, valamint az odaszánt szívű segítőknek, akik órákat görnyedtek a könyv anyaga fölött, hogy mindez megvalósuljon.

A könyv ide kattintva megrendelhető.

Bár a költségek lényegesen lecsökkenni látszottak, de a legnagyobb mégis előttem volt még, a több százezer forintot igénylő nyomtatás. Valójában azt sem tudtam, hány darab könyvet kell nyomtatni. Én 100 darabra gondoltam, de egyre inkább, egy lényegesen nagyobb szám kezdett körvonalazódni bennem. Amikor végül egy hivatalos szerv felé jeleznem kellett a példányszámot, úgy írtam be, hogy 500 darab, hogy közben tudtam, fogalmam sincs, honnan lesz meg rá a pénz. Mondtam Istennek, hogy ez egy újabb megmérettetése lesz annak, hogy Ő valóban akarja ennek a könyvnek a létrejöttét. Neki ugyanis nem okoz gondot bármennyi pénzt előteremteni, hiszen ezen a világon minden felett van hatalma. Néhány ismerősömnek megírtam, hogy miként vezetett Isten a könyv megírásában, hogyan adott segítőket hozzá és ha van kedvük, támogathatják az „Élő tűz” nyomtatási költségeit. Megható volt látni, ahogy érkeztek az adományok minden felől. Nemegyszer titokzatos borítékokat kaptam különböző összegekkel, a könyv létrejöttéhez. Volt aki 500 forintot adott, volt aki 5000-et, akadt olyan is aki 50 000-et. Isten végül kirendelte 2-3 hét alatt, a több mint fél millió forintot, ami a nyomtatáshoz kellett. Ez Isten könyve, az Ő ügye. Szeretem Őt és bízom Benne.