A “Gospel Est”-ek indulása és célja

Amikor elkezdtem szervezni a Gospel Gálaestet, emberileg többen voltak ellenem, mint velem. De én hittem benne, hogy Istennek tetszik az ötlet, örül neki és meg fogja áldani. Úgy is lett. A közel 200 személyes terem megtelt emberekkel, pedig azelőtt, ha 4-5 embert sikerült elhívnunk egy evangelizációs összejövetelre, az már sikeresnek volt mondható. Most pedig ott ültek vagy kétszázan. Amikor pedig vége lett a rendezvénynek, az emberek egymás után a hálájukat fejezték ki felénk, hogy megrendeztük ezt az estet. Többen arról számoltak be, hogy megérintette őket Isten, vagy szólt hozzájuk. Joggal gondolhattam volna, hogy ez a siker, ez a csúcs, de nem. Én azt éreztem a szívemben, hogy ez csak a kezdet. Valami jónak és újnak a kezdete.
Néhány nappal a Gospel Gálaest után, Isten megkért, hogy szervezzek egy Karácsonyi Gospel Koncertet. A válaszom ez volt:
– Uram! De hát látod, hogy milyen fáradt vagyok minden tekintetben. Én ezt nem tudom egyedül megcsinálni.
– Nem kell egyedül csinálnod, hiszen adtam melléd egy csapatot.
Igen. Ekkor eszembe jutottak azok, a különböző egyházakból származó szolgálatkész emberek, akik egy csapatként mozdultak és tettek a gálaest gördülékeny megvalósulásáért. Írásvetítőzés, dekoráció készítés, zenélés, éneklés, fotózás, videózás, videó szerkesztés stb. Mindenhová oda kerültek a legmegfelelőbb emberek. Én nem tudtam volna ilyen jól megszervezni, ezt egyértelműen Isten csinálta. Közülük többen kifejezték felém a rendezvény végén, hogy máskor is szívesen segítenek.
Ők azok az Isten adta csapat, akik talán segíteni fognak majd a karácsonyi koncert megvalósításában? Nem. Nem csak ennyi. Isten a szívemre helyezett valamit, amit egy ideig nem igazán értettem, de most már  értem. Egy mondat forgott bennem: “Fel kell építeni Orosházán Isten dicséretének, imádatának a helyét!” Nem elsősorban egy épületről van szó, hanem rendszeres gospel estekről, ahol felekezeti korlátok nélkül, szabadon dicsérjük Istent. Először csak havi rendszerességgel, aztán majd meglátjuk. Fel kell húzni egy sátrat, a dicséret sátrát, Isten jelenlétének a sátrát!  Az a garancia arra, hogy Isten jelen lesz ezeken az összejöveteleken, hogy Ő a dicséretekben lakozik. Én hiszem, hogy Orosházán felépül ez a sátor és Isten örömmel lesz jelen benne, sokak életét megváltoztatva. A cél, hogy Istennek örömet okozzunk azzal, hogy megteremtjük a lehetőségét annak, hogy a jelenlévők találkozhassanak Vele. Örömet okozni Istennek, a világmindenség alkotójának, ez a célja a Gospel Esteknek.